Lamine diş halk arasında yaprak porselen olarak da bilinen diş yüzeyinde en az inceltme veya hiç inceltme yapılmaksızın uygulanan diş tedavisidir. Bu yüzden son yıllarda lamine porselen estetik tedavilerde en çok tercih edilen tedavi yöntemidir.
Diş yüzeyinde 0,7mm kalınlığında inceltme işleminin ardından özel yapıştırıcı ajanlarla lamine kaplama bu alana yapıştırılır.
Diş beyazlatma ( Bleaching ) istenilen renk sağlanmazsa dişlerin daha beyaz görünebilmesi için lamine diş kaplama yapılabilir. Hafif seviyede yapısal bozuklukları bulunan, lekeli ve sağlıksız görünen dişlerde, ön dişler arasında dies tema (Ön dişler arasındaki boşluk) birleştirilmesinde, aşınmış dişlerin görüntüsünü düzeltmek için lamine porselen uygulanmaktadır. Lamine diş kaplama yapılabilmesi için hastanın 18 yaşını tamamlamış olması gerekmektedir.
Bruksizm (Diş gıcırdatma, diş sıkma) hastalığı bulunan, kalem ısırma rahatsızlığı, tırnak yeme alışkanlığı, çene bozukluğu olan hastalarda lamine porselen uygulaması yapılmamaktadır. Periodontal (Diş eti) hastalığı bulunan kişilerde lamine porselen uygulaması yapılmamaktadır.
Lamine porselen aşınmaya ve renklenmeye karşı dirençli oldukları için düzenli diş fırçalama ve iyi bir ağız hijyeni ile uzun süre sıkıntısız bir şekilde kullanılabilir. Fakat özellikle sert gıdaları ön dişlerimizle ısırmaktan kaçınırsak lamine kaplamaların ömrünü uzatabiliriz.